DURYŇSKÉ KNEDLÍKY

29. září 2016 v 11:34 | Eva |  PŘÍLOHY
10 velkých syrových brambor, 0,5 l krupicové kaše, sůl, 2 žemle, 50 g tuku

Oloupané brambory jemně ustrouháme, vymačkáme z nich v cedníku vodu a zalijeme je vařící krupicovou kaší. Osolíme a vmícháme na kostičky nakrájenou, osmaženou housku. Propracujeme těsto a tvoříme kulaté knedlíky. Ruce přitom namáčíme ve studené vodě, aby se těsto nelepilo na dlaň. Vaříme 15 minut.
POZOR !!!, převařené knedlíky ztvrdnou.
Podáváme k pečeným masům se špenátem nebo ke guláši.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.