KNEDLÍKY – ZELNÍKY PO VESELSKÉM ZPŮSOBU

29. září 2016 v 11:37 | Eva |  PŘÍLOHY
Šest hrstí kyselého zelí, 0,5 dl mléka, hrubá mouka, 3-4 vejce, sůl

Kyselé zelí vymačkáme v dlani. Každá hrst je pro jednu porci. Pak jej na vále rozsekáme nadrobno a vytvoříme vrstvu 3-5 cm vysokou. Na ni dáme ve stejné vrstvě hrubou mouku, pokropíme mlékem, osolíme, vytvoříme důlek a přidáme 3-4 vejce. Důkladně propracujeme těsto, které nesmí být ani tuhé, ani mazlavé.
Tvoříme malé knedlíky (aby se vešly do dlaně), zavaříme do vařící vody a vaříme 10-15 minut.
Po uvaření roztrhneme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.