Provensálská polévka

25. září 2016 v 13:51 | Eva |  POLÉVKY
Kuchyně slunné Provence je proslulá skvělými zeleninovými jídly. Tuto polévku si jistě doma uvaříte opakovaně.

1 lilek,2 střední cukety,1 červená paprika,250 g masity´ch rajčat,olivový olej,4 šalotky,4 stroužky česneku
snítka čerstvého oregana a bazalky (+ na ozdobu),1 litr drůbežího vy´varu,citronová šťáva, podle chuti

Jeden lilek na kostičky řádně posolte, nechte vypotit, propláchněte a osušte. Na kostičky nakrájejte i 2 střední cukety, 1 červenou papriku a 250 g masity´ch rajčat. V hrnci na olivovém oleji nechte zesklovatět 4 šalotky, najemno pokrájené, a 4 stroužky česneku, na plátky. Pak přidejte i veškerou zeleninu a za stálého míchání opékejte. Přihoďte snítku čerstvého oregana a bazalky, přilijte litr drůbežího vy´varu a vařte 25 minut.
Polovinu polévky rozmixujte, znovu spojte, přikyselte citronovou šťávou a ozdobte oreganem.
Přeji dobrou chutˇ!Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucy Lucy | Web | 29. září 2016 v 11:33 | Reagovat

hmmm toto sa mi paci ) asi si to skusim uvarit :D

2 Eva Eva | 30. září 2016 v 7:28 | Reagovat

[1]: Neváhejte dlouho... :-?  8-) Provensálská polévka je opravdu velmi chutná :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.