VÍDEŇSKÉ ŽEMLOVÉ KNEDLÍKY

29. září 2016 v 11:29 | Eva |  PŘÍLOHY
300 g žemlí z předešlého dne, 80 g hrubé mouky, asi ¼ l mléka, 2 vejce, 40 g másla, sůl

Žemle pokrájené na drobné kostičky polijeme rozpuštěným máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na žemle, přidáme mouku, promícháme a necháme chvíli odpočinout. Z těsta uděláme kulaté knedlíky, které vložíme do vařící vody a za občasného obracení vaříme asi 10 minut.
Uvařené knedlíky rozkrojíme na půlky a podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.