Bramborová roláda

30. října 2016 v 17:52 | Eva |  SLADKÁ A SLANÁ JÍDLA

400g vařených brambor ve slupce, 50g krupice, 60g polohrubé mouky, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 lžíce octu,
1 vejce, sůl, povidle podle potřeby, mák na posypání, cukr na posypání, tuk nebo máslo na přelytí

Brambory nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno na vál. Přisypte krupici, mouku, škrob, špetku soli a zapracujte vejce a ocet. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na plát.
Plát těsta potřete povidly (tuhá povidla rozvařte s troškou vody nebo rumu), srolujte, zabalte do utěrky a vložte do vroucí osolené vody.
Roládu vařte 20-25 minut, vyjměte, vybalte z utěrky a nakrájejte na plátky.
Podávejte posypané mákem a cukrem a přelité rozpuštěným máslem nebo sádlem.
Přeji dobrou chutˇ! Usmívající se

Tip: Místo máku zkuste nasucho opražit strouhanku a smíchejte s troškou skořice.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Irena Irena | Web | 31. října 2016 v 9:59 | Reagovat

To je nápad, to musí být mňamka!Díky!

2 Eva Eva | 31. října 2016 v 12:56 | Reagovat

[1]: Skvělá sladkost,prostě mnˇamka!! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.