DÝNˇOVÁ MARMELÁDA

31. října 2016 v 22:00 | Eva |  RŮZNÉ ČLÁNKY A ZAJÍMAVOSTI

1,5kg dýně,1l vody,2 pomeranče a 3 žluté citrony nakrájené na půlměsíčky,100g čerstvého,najemno nastrouhaného
zázvoru,cca 1kg želírovacího cukru (množství cukru je závislé na značce a typu želírovacího cukru,který zvolíte,
řidˇte se údaji na obalu)

Dýni podélně rozkrojíme na čtvrtky,lžící vydlabeme semena a měkkou dužinu,odkrojíme slupku a dužinu nakrájíme na co možná nejdelší hranolky.Vodu s pomeranči,citrony a zázvorem dáme do kastrolu,uvedeme do varu a mírně vaříme
25 - 30 minut,dokudcitrusová kůra nezměkne.Vsypeme cukr,za stálého míchání přivedeme k varu a podle návodu na obalu cukru vaříme. Provedeme želírovací zkoušku. Pokud je marmeláda dostatečně hustá a želíruje,odstavíme kastrol z ohně. Horkou marmeládu nalijeme do sklenic,uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru.





























TIP: Přidejte do marmelády trošku alkoholu - získáte tak delikatesu vhodnou jak k přípravě mřížkového koláče nebo
drobného pečiva,tak k namazání na toastový chléb.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | Web | 1. listopadu 2016 v 11:06 | Reagovat

To jsem zkoušela, ale nějak mi to nešlo, byla moc řídká....už vím, kde je chyba!!!!!

2 Eva Eva | 2. listopadu 2016 v 20:50 | Reagovat

[1]: :-)  8-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.