DÝNˇOVÉ ČATNÍ

31. října 2016 v 21:52 | Eva |  RŮZNÉ ČLÁNKY A ZAJÍMAVOSTI



















1,25kg dýnˇové dužiny nakrájené na 2cm kostky,750g oloupaných nahrubo pokrájených jablek,1 lžíce soli,3 - 4 červené chili papričky nakrájené na proužky,75g čerstvého zázvoru nakrájeného na nudličky,2 lžíce bílých a 2 lžíce
černých hořčičných semínek,1l ovocného octa,500g bílého (nebo jemného hnědého) cukru

Všechny přísady (kromě cukru a soli) vložíme do kastrolu a promícháme. Uvedeme do varu,plamen zmírníme a směs necháme probublávat 20 - 25 minut,dokud dýně nezměkne. Přidáme cukr a sůl a za stálého míchání asi 1hodinu mírně vaříme dál,dokud se většina tekutiny nevypaří a směs nezhoustne. Naplníme do horkých sklenic a uzavřeme.
Konzumovat můžeme už za měsíc,ale po delší době je čatní chutnější.



TIP: Servírujte ke studeným masům a sýrům - je to vynikající!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | Web | 1. listopadu 2016 v 11:09 | Reagovat

Úplně perfektní nápad, to je super.....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.