Rizoto z mletého masa

10. října 2016 v 16:11 | Eva |  MASITÁ JÍDLA

30 dkg mletého masa, 1 1/2 hrnku rýže, cibule, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, paprika, hrášek sterilizovaný, nebo jiná zelenina,nastrouhaný sýr

Do kastrolu, nebo zapékací mísy dáme na rozpálený olej nakrájenou cibuli necháme trochu usmažit. Na ní dáme rozdrobené mleté maso, zamícháme a necháme chvilku orestovat. Osolíme, opepříme.
Na to dáme propranou rýži, může být i z varných sáčků - 3 sáčky a 2-3 lžíce sterilizovaného hrášku, nebo jakékoliv zeleniny i mražené.
Na to nalijeme 2 a půl hrnku vody, zamícháme, přikryjeme poklicí a dáme na půl až 3/4 hodiny zapéct do vyhřáté trouby na 175 stupňů. Tak za půl hodiny se na to podíváme, zda je již voda vypařená a okusíme rýži.
Když je měkká je hotovo, když ne, tak zmírníme troubu a necháme přikryté dojít.
Nakonec na talíři dáme nastrouhaný sýr.
Přeji dobrou chutˇ! Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.