Makovec z jogurtu

4. listopadu 2016 v 22:42 | Eva |  MOUČNÍKY
4 vejce
100 g třtinového cukru
100 ml oleje
180 g bílého jogurtu (min. 3,5 % tuku)
110 g mletého máku
3 lžíce rumu nebo rumové aroma
80 g hladké mouky
80 g hladké celozrnné mouky
1 lžička jedlé sody

V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny.
Postupně přimíchejte olej, jogurt, mák, rumové aroma (rum) a mouky smíchané se sodou.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi.
Formu o rozměru cca 20 x 24 cm vymažte a vysypte hrubou moukou.


Do formy nalijte směs na makovec a dejte péct při 155 °C na 40 minut.
Po vychladnutí můžete poprášit moučkovým cukrem.
Přeji dobrou chutˇ!Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Táňa Táňa | Web | 5. listopadu 2016 v 7:24 | Reagovat

Makoveček je to pěkný, sloiny se mi sbíhají. Díky za tip!

2 Roman Roman | 5. listopadu 2016 v 21:06 | Reagovat

chilli papričky, chilli, chilli koření nakoupíte na http://eshop.thechillidoctor.cz/

3 Eva Eva | 6. listopadu 2016 v 14:30 | Reagovat

[1]: Též díky za komentář 8-) Věřím,že makovec bude chutnat a sliny se budou sbíhat už při jeho přípravě! :-)

4 Eva Eva | 6. listopadu 2016 v 14:31 | Reagovat

[2]: Romane děkuji,určitě stránku navštívím :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.