Trhance

3. listopadu 2016 v 23:18 | Eva |  BEZMASÁ JÍDLA

300 g hrubé mouky,100 ml mléka - dle potřeby
ho přidáme,1 vejce,sůl,100 g másla


Ze surovin vymícháme řidší těsto a z něj lžičkou vykrajujeme nočky a házíme je do hrnce s vřelou vodou. Vaříme 3 minuty a po scezení polijeme rozpuštěným máslem. Používáme jako přílohu k máčkám nebo osmažené s vajíčkem a salátem - hlávkovým, zelným apod. Při sladké verzi trhanců osmažíme na sádle krupici dorůžova, rozehřátou směsí polijeme horké nočky a osladíme.

Podáváme hodně teplé.
Přeji dobrou chutˇ!Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.