Uzené se smetanovým křenem

3. listopadu 2016 v 23:38 | Eva |  MASITÁ JÍDLA
500 g uzeného masa
80 g másla
200 ml mléka
200 ml smetany
60 g hladké mouky
100 g strouhaného křenu
sůl
250 ml vody nebo hovězího vývaru
Uzené maso uvaříme doměkka.
Z rozpuštěného másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou nebo hovězím vývarem, dobře promícháme, přivedeme k varu, přidáme mléko, smetanu a sůl, dobře promícháme a vaříme na mírném ohni asi 10 - 15 minut. Vařenou omáčku přecedíme přes sítko, aby byla hladká a přidáme do ní nastrouhaný křen. Porcované vařené uzené maso přeléváme na talíři smetanovým křenem.
Přeji dobrou chutˇ!Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Devil Lunneamora┼ Devil Lunneamora┼ | Web | 3. listopadu 2016 v 23:50 | Reagovat

to vypadá vítečně 8-)

2 Alena Alena | Web | 4. listopadu 2016 v 14:47 | Reagovat

To opravdu vypadá výtečně, ale určitě ne vítečně. Moc fajn, takový klasický jídlíčko, super!

3 Eva Eva | 4. listopadu 2016 v 15:25 | Reagovat

[1]:
ano výtečné klasické jídlíčko :-P - zkrátka skvělá křenovka :-D
[2]:

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.