Bramborová kaše s kapustou a slaninou.

10. ledna 2017 v 12:17 | Eva |  BEZMASÁ JÍDLA
750 gbrambor (na pyré), 300 mlmléka, 250 grůžičkové kapusty, 200 ganglické slaniny, 4 lžícemásla, sůl, muškátový oříšek

  • Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě (asi 15 minut).
  • Růžičkovou kapustu očistíme, odstraníme svrchní listy a začistíme košťál. Nožem ji nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  • Lžíci másla rozehřejeme, přidáme slaninu a orestujeme ji dokřupava. Slaninu vylovíme děrovanou lžící a dáme stranou. Na zbylém tuku pak orestujeme kapustu. Osolíme a dusíme jen krátce, aby změkla.
  • Uvařené brambory scedíme a dvakrát prolisujeme v lisu na brambory. Přidáme horké mléko, máslo a vyšleháme na jemnou kaši (v případě potřeby množství mléka upravíme). Osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a promícháme s kapustou. Ještě horké podáváme s opečenou slaninou.


















Tip:
Stejně jako kapustu růžičkovou můžeme použít i kapustu hlávkovou, kterou pokrájíme na tenké nudličky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Simona Simona | Web | 11. ledna 2017 v 19:56 | Reagovat

Mě se prostě sbíhají sliny jak bernardýnovi, nádhera, díky!

2 Eva Eva | 12. ledna 2017 v 7:40 | Reagovat

[1]: :-D také děkuj !!! 8-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.