Bramborový knedlík

10. ledna 2017 v 12:58 | Eva |  PŘÍLOHY

Na 2 kusy knedlíků budeme potřebovat:
700 gbrambor
100 ghladké mouky
100 gkrupice
2žloutky
sůl

  • Brambory ve slupce uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Hotové jsou za 20 až 25 minut. Ihned je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Na sporák postavíme velký hrnec, do kterého se nám vejdou knedlíky, naplníme jej vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vroucí vodu musíme mít připravenu vždy předem, aby nám knedlíky nezřídly.
  • Oloupané brambory nastrouháme na struhadle nebo je protlačíme skrze lis na brambory s jemným sítem. V míse je smícháme s moukou, krupicí, žloutkem, solí a promícháme. Vyhněteme z nich nelepivé a snadno tvarovatelné těsto. Množství mouky přizpůsobíme podle vlhkosti mouky. Platí, že čím víc mouky přidáme, tím víc jsou knedlíky pevné.
  • Z těsta vytvarujeme dvě šišky a opatrně je přeneseme do hrnce s vroucí vodou. Asi 5 minut po vložení do hrnce je opatrně odlepíme ode dna, aby se nepřipálily. Celkem je vaříme 20 až 25 minut.
  • Horké bramborové knedlíky krájíme nití na plátky a servírujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.