Fazolový šoulet

10. ledna 2017 v 13:16 | Eva |  PŘÍLOHY

400 gječných krup
250 gbílých fazolí
3 stroužkyčesneku
2cibule
2 lžícesádla
sůl, pepř, drcený kmín, majoránka

  • Fazole namočíme přes noc, aby nabobtnaly. Poté je scedíme a uvaříme v mírně osolené vodě úplně doměkka (asi 25 minut).
  • Kroupy propereme a uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 15 až 20 minut).
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, osolíme a orestujeme dozlatova.
  • K cibuli přidáme kroupy, fazole, prolisovaný česnek, drcený kmín, pepř a majoránku. Dobře promícháme a podáváme.
Tip:Podáváme jako přílohu k masitým pečením (např. k huse nebo k vepřové pečeni).








 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Simona Simona | Web | 11. ledna 2017 v 19:51 | Reagovat

To bych si dala klidně i samotný, fazolky miluju! :-)

2 Eva Eva | 12. ledna 2017 v 8:26 | Reagovat

[1]: Simono většinou si tento pokrm dávám samotný,ostatním členům rodiny přidávám maso ;-) :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.