Kadeřávková polévka

10. ledna 2017 v 15:16 | Eva |  POLÉVKY
  • 10 listů kadeřávku
  • 6 brambor
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř na dochucení
  • Olej
  • 1 zeleninový bujon
  • Starší pečivo a máslo na krutóny
Napřed je potřeba si mrkev a brambory nastrouhat najemno a cibuli s kadeřávkem nakrájet na kostičky. Nejprve si v hrnci osmahneme cibuli, poté přidáme mrkev. Až oboje zezlátne, zalejeme 0,5 l zeleninového vývaru. Do takto připraveného základu přidáme brambory, najemno nakrájený česnek a kadeřávek. Podle chuti osolíme a opepříme, brambory zahuštěnou polévku rozředíme vodou, a ještě vaříme. Nakonec celou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s na másle opečenými kostičkami housky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Simona Simona | Web | 11. ledna 2017 v 19:25 | Reagovat

To musí být mňamka, díky, u nás bych tím mohla uspět.....

2 Eva Eva | 12. ledna 2017 v 8:13 | Reagovat

[1]: Simono věřím,že uspějete a všichni si pochutnáte na této výborné polévce! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.