Kadeřávkový koláč

10. ledna 2017 v 15:44 | zdroj:jakvkuchyni.cz |  SLADKÁ A SLANÁ JÍDLA

  • 10 listů kadeřávku
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky utřeného česneku
  • 100 g eidamu
  • 6 vajec
  • 125 g strouhanky
  • ½ lžičky sójové omáčky
  • Provensálské koření (případně bylinky dle chuti)
  • Sůl, pepř


Kadeřávek si dopředu upravíme (mladší listy spaříme, starší povaříme) a nakrájíme. Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů. Mezitím si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme česnek a kadeřávek. Takto orestovanou směs přikryjeme na pár minut pokličkou, dokud pořádně nezměkne.
Celou směs vsypeme do mísy, dochutíme kořením, přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme rozšlehanými vejci.
Vše vlijeme do pekáče a pečeme cca 20 minut do zezlátnutí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Simona Simona | Web | 11. ledna 2017 v 19:21 | Reagovat

Jen zírám, z čeho všeho jde koláč, to zkusím.....

2 Eva Eva | 12. ledna 2017 v 8:09 | Reagovat

[1]:Ano, i na slaných koláčích si můžeme pochutnat :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.