CIZRNOVÉ PLACIČKY FALAFEL

29. prosince 2017 v 16:00 | Eva |  LUŠTĚNINY


25 minut
Oběd, Večeře
Jednoduché


400 g - konzervovaná cizrna
2 stroužek - česnek
sůl
pepř mletý
1 svazek - zelená petrželka
1 ks - menší cibule
1 ks - vejce
1 lžíce - hladká mouka
olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY
Cizrnu slijeme a důkladně jí rozmačkáme na kaši. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, nadrobno nasekanou petrželku a cibuli, vejce a hladkou mouku. Z hotové směsi vytvoříme malé karbanátky, které smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Horký falafel podáváme například s bramborovou kaší.

Poznámka: Cizrna se podobá velkému hrachu a na Středním východě patří mezi základní potraviny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.