NOVOROČNÍ ČOČKA NA KYSELO

29. prosince 2017 v 15:49 | Eva |  LUŠTĚNINY


Oběd, Silvestr
Jednoduché

300 g - čočka
2 ks - cibule
3 lžíce - olej nebo sádlo
3 ks - bobkový list
nové koření
pepř
sůl
ocet
3 lžíce - hladká mouka


POSTUP PŘÍPRAVY
Čočku přebereme a den předem namočíme do studené vody. Druhý den ji slijeme a znovu propláchneme vodou. Vložíme do hrnce a uvaříme dle návodu. Na oleji či sádle si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme uvařenou čočku a veškeré koření. Podlijeme trochou vody. Vodu necháme skoro vyvařit a přidáme jíšku (z mouky a vody).
Dochutíme solí, pepřem a octem.
Podáváme s osmaženou klobásou či vařeným vejcem.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.