Jablečný koláč

10. ledna 2018 v 22:25 | Eva |  MOUČNÍKY



Ingredience pro 1 plech

400 g hladké mouky
3 žloutky
100 ml oleje
80 g cukru krupice
3 lžíce cukru krystal
1 špetka soli
1 kostka droždí
kůra z jednoho citronu
2 vanilkové cukry
250 ml mléka
6 jablek
150 g perníku na strouhání
1/2 lžičky mleté skořice
cukr moučka

Jablka jsou na každém rohu - plná chuti. Proto neváhejte ani chvilku a upečte si lahodný kynutý koláč s tímto ovocem!

Postup


Krok 1: Do misky prosejte hladkou mouku, přidejte k ní trochu soli, vanilkový cukr a cukr krupici. Doprostřed dejte žloutky a teplé mléko. Droždí prsty nadrobte a přidejte ke směsi, pak nastrouhejte citronovou kůru a nakonec směs zalijte olejem. Pomocí vařečky vypracujte jednotné lepivé těsto, přikryjte ho utěrkou a nechte aspoň 45 minut kynout.
Krok 2: Zatímco těsto kyne, pusťte se do přípravy jablek. Ta omyjte, oloupejte a na struhadle nastrouhejte nahrubo. Perník na strouhání nastrouhejte na jemném struhadle.
Krok 3: Když je těsto nakynuté, pomažte si ruce tukem a rovnoměrně ho rozprostřete na plech o velikosti 40 x 28 cm vystlaný pečicím papírem. Těsto bohatě posypejte nastrouhanými jablky, zasypejte krystalovým cukrem, trochou mleté skořice a nastrouhaným perníkem.
Krok 4: Koláč dejte péct na 180 °C na 40 minut, dokud nebude zlatavý. Podávejte jej pokrájený na čtverce ozdobené moučkovým cukrem, plátkem jablka nebo lístkem máty či meduňky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 naruto-vs-sasuke naruto-vs-sasuke | Web | 10. ledna 2018 v 22:36 | Reagovat

mnam taka klasicka :)

2 kucharkaeva kucharkaeva | 11. ledna 2018 v 15:13 | Reagovat

[1]: Ano,dá se říct,ale pokaždé velmi chutná :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.