Květák pečený v sýrovém těstíčku

10. ledna 2018 v 21:57 | Eva |  BEZMASÁ JÍDLA


Ingredience pro 4 porce

2 květáky
2 brambory
4 lžíce mléka
pepř sůl pažitka
1 lžička dijonské hořčice
100 g strouhaného sýru
2 stroužky česneku
1 vejce
100 g strouhanky
olej

Postup
Krok 1: Očištěný květák rozeberte na větší růžičky a v osolené vodě uvařte téměř do měkka.

Krok 2: Brambory nastrouhejte najemno a vyždímejte z nich většinu tekutiny. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, sýr, hořčici, strouhanku i nasekanou pažitku a osolte a opepřete. Pokud by bylo těstíčko moc husté, přidejte asi 4 lžíce mléka.

Krok 3: Pečicí papír potřete olejem a klaďte na něj růžičky květáku obalené v těstíčku, nejlépe vám to půjde rukama.

Krok 4: Pokapejte trochou oleje a pečte při 180 stupních do zlatova.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.