Langoše ze zakysané smetany

10. ledna 2018 v 16:29 | Eva |  BEZMASÁ JÍDLA


Na 12 větších langošů potřebujete:
Kostku droždí, 1 l mléka, lžičku cukru moučka, 1 kg polohrubé mouky, 2 lžičky soli, 1 lžičku jedlé sody, kelímek zakysané smetany nebo smetanového jogurtu (150 g), řepkový olej na smažení.

K podávání: česnek, sůl, kečup, strouhaný sýr

Postup:

Kvasnice, cukr a asi deci mléka smíchejte a nechte 5 až 10 minut vzejít kvásek.
Mezitím si v míse promíchejte ostatní suroviny: mouku, sůl, sodu, zakysanou smetanu a 2 lžíce oleje.
Přidejte kvásek a vypracujte tuhé nelepivé těsto.
Kdyby se lepilo, přidejte ještě trochu mouky. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 40 až 60 minut vykynout.
Na pomoučeném vále pak tvarujte langoše, z obou stran je v rozpáleném oleji smažte dozlatova a odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
Podávejte potřené česnekem utřeným se solí a trochou oleje, kečupem a strouhaným sýrem. Hotové těsto vydrží v lednici i dva dny, takže jestli všechno nespotřebujete, můžete si čerstvé langoše usmažit i později.
Langoše jsou výborné i s česnekovou pomazánkou: pomazánkové máslo ochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a několika lžícemi majonézy a jogurtu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.