Plněné bramborové knedlíky

10. ledna 2018 v 22:10 | Eva |  BEZMASÁ JÍDLA

Ingredience pro 4 porce

400 g uzené krkovice
1 kg brambor
2 vejce
1 lžíce sádla
1 cibule
300 g hrubé mouky
100 g dětské krupičky
500 g kysaného zelí
sůl
10 kuliček celého nového koření
3 bobkové listy

Bramborové knedlíky naplněné hromadou uzeného masa na cibulce a k tomu všemu vychytané kysané zelí?
Česká klasika, které nikdo neodolá. Nedělní oběd jako z pohádky!

Postup
Krok 1: Brambory důkladně omyjte a dejte i se slupkou vařit do osolené vody do měkka. Když jsou uvařené, vyndejte je, nechte vychladnout a oloupejte.
Krok 2: V misce je rozmačkejte nebo nastrouhejte nahrubo, přidejte vajíčka, trochu soli, krupičku a tolik mouky, aby vzniklo dobře tvarovatelné těsto.
Krok 3: Na pánvi rozpalte sádlo a dejte na něj opékat cibulku nakrájenou najemno. Pak přidejte uzené nakrájené na kostičky a promíchejte.
Krok 4: Nechte trochu vychladnout a začněte tvořit knedlíky. Vždy si vezměte kousek těsta, udělejte z něj placku a rukou nebo lžicí dejte na prostředek trochu náplně a zabalte do tvaru knedlíku. Knedlíky dejte vařit do vroucí vody na 10-12 minut.
Krok 5: Zelí jednoduše prohřejte v hrnci s trochou vody, kuličkami nového koření a bobkovým listem.
Krok 6: Knedlíky podávejte se zelím, když vám zbude trocha uzeného s cibulkou, můžete knedlíky trochu posypat.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.