Plněné žampiony

6. září 2018 v 20:17 | Eva |  BEZMASÁ JÍDLA

Zapečené žampiony plněné směsí okořeněného mletého masa, sýra a petrželky


Žampiony: 12 ks (velké, nožičky nakrájené nadrobno)
Maso: 200 g (mleté)
Cibule šalotka: 2 ks (nakrájené nadrobno)
Petrželka: 6 polévkových lžíc (nasekaná)
Vejce: 1 ks
Sýr Ementál: 40 g (nastrouhaný)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Sýr parmezán: 30 g (nastrouhaný)
Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený)
Chilli: 0.5 kávové lžičky
Sůl
Pepř

Postup přípravy:
Krok 1: Na pánvi na oleji orestujeme šalotku, poté přidáme mleté maso, česnek a nakrájené nožičky žampionů. Osolíme, opepříme a přidáme chilli. Mícháme, dokud se maso neopeče.

Krok 2: Vejce ušleháme, okořeníme a smícháme s ementálem a částí parmezánu.

Krok 3: Vejce se sýrem a petrželku smícháme s masem.Směsí naplníme kloboučky žampionů.

Krok 4: Plněné žampiony naskládáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy a posypeme zbytkem parmezánu.Pečeme je v předehřáté troubě asi 20-30 minut.

Krok 5: Pečené plněné žampiony podáváme horké, nejlépe s bramborovou kaší.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.